overzicht van ongeldige wedstrijden

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Er komen de laatste tijd vragen over de wedstrijdpunten van sommige teams. Hier lijkt het soms niet te kloppen. Dit komt omdat deze teams een straf hebben gekregen waaronder 2 wedstrijdpunten aftrek. Alle teams die bestraft zijn, komt door een invalfout. Hieronder de teams die bestraft zijn en de reden waarom.

 

Wedstrijdnummer 231 WTM 5 - Nimrod 7

WTM 5 had in deze wedstrijd slechts drie schutters. Dit hebben ze opgelost door twee schutters dubbel te laten schieten. Dit is volgens het reglement niet toegestaan. Het laagste team moet met minimaal 4 schutters schieten waarvan dan 1 schutter dubbel schiet. WTM 5 heeft twee wedstrijdpunten in mindering gekregen en een boete van € 10,00.

 

Wedstrijdnummer 137 Nimrod 5 - Juliana 7

Nimrod 5 had in deze wedstrijd 4 schutters. Ze hebben dit opgelost door een schutter dubbel te laten schieten. Dit is volgens het reglement niet toegestaan. Alleen het laagste team mag met 4 schutters schieten. Aangezien Nimrod 10 teams heeft is Nimrod 5 niet het laagste team. Nimrod 5 heeft twee wedstrijdpunten in mindering gekregen en een boete van € 10,00.

 

Wedstrijdnummer 20 Buksveld 1 - Juliana 1

Juliana 1 had slechts 4 schutters. Ze hebben de wedstrijd geschoten en geen schutter dubbel laten schieten omdat men wist dat dit niet mocht. Volgens de reglementen moet in dit geval 5 schutters aanwezig zijn en wordt daarom het team bestraft met het in mindering brengen van twee wedstrijdpunten en een boete van € 10,00.

 

In alle gevallen had het bestrafte team verloren en was de tegenstander akkoord gegaan met de geboden oplossing. Echter kun je hiermee de straf niet ontlopen. 

In de ranglijst zie je altijd de wedstrijdpunten voor en tegen. Als ik een team bestraf met twee punten in mindering gaat het competitieprogramma automatisch ook twee wedstrijdpunten bij het team waar het bestrafte team tegen schiet in mindering brengen bij de tegen wedstrijdpunten. Aangezien we daar verder niet naar kijken is dit niet erg maar daardoor komt het dat dit dus niet klopt.

Ik hoop dat hiermee voor iedereen het wat duidelijker is geworden. Wil je nog meer weten wanneer iemand ergens mag invallen of dubbel schieten? Klik dan hier om naar een eerder artikel hierover te gaan. 

 

Hieronder de artikelen in het reglement waarop bovenstaande is gebaseerd:

Artikel 4.                        Deelname schutters/vijftal.

Er wordt geschoten door vijftallen, doch het laagst geklasseerde vijftal van de deelnemende verenigingen, mag uitkomen met 4 schutters. Voor aanvang van de wedstrijd wordt geloot, in het bijzijn van de tegenpartij, wie tweemaal  moet uitkomen.

 

Artikel 14.                    Onvolledig zijn vijftal, ongerechtigde schutter

Is één uur na de vastgestelde tijd een vijftal zonder gegronde redenen niet volledig, dan wordt het betreffende vijftal bestraft met het in mindering brengen van twee wedstrijdpunten en Euro 10, - boete, de tegenpartij wordt tot winnaar verklaard. Dezelfde straf wordt uitgedeeld indien een team met een ongerechtigde schutter deelneemt aan een competitiewedstrijd.