Coronamaatregelen september 2021

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Hierbij een update naar aanleiding van de kabinet persconferentie van afgelopen dinsdag. Zoals jullie inmiddels al wel gehoord of gelezen hebben worden enerzijds de maatregelen versoepeld maar anderzijds weer aangescherpt. Hierbij doel ik op de corona vaccinatie controle bij oa. bezoek aan een horecagelegenheid die as. weekend van kracht gaat. Dit houd in dat bij binnenkomst van de betreffende locatie naar een geldig corona vaccinatiebewijs wordt gevraagd die je op je telefoon of op een papieren versie hebt. Voor degene die (nog) geen van beide heeft wil ik adviseren dit zo spoedig mogelijk te doen want als je geen aantoonbaar geldig bewijs kunt weerleggen wordt je de toegang geweigerd. Het is een maatregel waar we misschien niet blij van worden maar we zitten nu eenmaal in deze situatie. Maar daarnaast ga ik er ook vanuit dat we allemaal wel weer eens een keer gezellig willen gaan schieten na een verloren corona competitiejaar. 

Wij weten niet hoe streng er gehandhaafd gaat worden maar houd er wel rekening mee dat er een boete van Euro 4000,00 staat op het niet naleven van deze maatregel die dan op het bordje van de horeca ondernemer komt en dat gunnen wij ze zeker niet. Dus in die zin hoop ik dat iedereen hieraan mee wil werken. 

 

Heb je nog geen corona app op je mobiele telefoon dan kun je deze downloaden via de app store op je telefoon. Na installatie kun je het menu doorlopen en via je DigiD code de vaccinatiegegevens ophalen. Indien je hierbij hulp nodig hebt is er vast wel iemand in je directe omgeving die je hierbij kan ondersteunen.

 

Een andere mogelijkheid is om een vaccinatiebewijs zelf thuis, of bij iemand anders met een computer uit te printen. Voordeel hierbij is dat je er niet op hoeft te wachten.

Per post kan het namelijk wel een week of langer duren.

Je gaat hiervoor op de computer naar: www.coronacheck.nl/print

 

Mocht je niet over een mobiele telefoon, DigiD, computer, en printer beschikken dan kun je ook nog een vaccinatiebewijs op papier aanvragen via telefoonnummer: 

0800-1421. Je hebt hierbij je Burger Service Nummer nodig. Je wordt dan doorverwezen naar de print helpdesk voor een vaccinatiebewijs op  papier. 

 

Indien men zich niet heeft laten vaccineren dan is er nog de mogelijkheid om zich 24 uur voor aanvang van de schietwedstrijd te laten testen bij de GGD. 

Voor verder info kun je terecht bij GGD Winterswijk tel. 088-2914900 of Doetinchem tel. 088-4433000. 

 

Al met al een heel verhaal maar ik hoop voor iedereen zo een duidelijk mogelijk geheel te hebben gemaakt. Zoals ik al aangaf schroom niet om hulp bij deze of gene te vragen bij het aanmaken van een corona app of het aanvragen van een papieren vaccinatiebewijs. Mocht een en ander niet duidelijk zijn laat het ons dan weten.  

 

Hopende jullie hierbij voldoende op de hoogte te hebben gebracht.